(A történelem rovat elkészítéséhez segítséget nyújtott Tóth Sándor¨Szabadszállás múltjából című könyve.)

Szabadszálláson az 1920-as évek elején alakult meg az egyesület Szabadszállás Torna Klub néven.Mivel ez a csapat semmilyen anyagi támogatásban nem részesült,ezért egy pár éven belül felbomlott.

1935-ben Ország Sándor kereskedősegéd vezetésével újra megalakultunk SZ.T.K. néven. Tulajdonképpen az 1935-ős év számít a klubunk alapítási évének. Mivel anyagi támogatást ekkor sem kaptunk ezért létre jött az úgynevezett SZ.T.K. bál ahol a bevételből tudtuk fedezni a költségeket.Első mérkőzésünket 1935 tavaszán játszottuk Fülöpszállás ellen az alábbi összeállításban:Kapus: Szekeres Lajos Bekkek: Göbölyös Sándor és Dori Lajos Halfok: Baki János, Kovács József, Németh Imre Csatárok: Zakariás János, Szeles László, Baki István, Tarnai Pál és Füredi József

Ezt a meccset megnyertük és a következő vasárnapi visszavágót is. Érdekesség hogy abban az időben 20 fillér volt a belépő a meccseinkre.Akkor még a pályánkat a lóvásártér jelentette, amit csak a háború után váltott fel a jelenlegi Honvéd utcai városi futballpálya.Ezen a pályán értük el a legnagyobb sikereinket az 1950-es években.1946-tól Tasnádi Antal borkereskedő (köznyelven Toncsi) volt csapatunk nagy anyagi támogatója. Ezekben az években jutottunk fel az országos bajnokság harmadik vonalába, ami akkor igencsak nagy dicsőségnek számított.Az akkori csapatunk erősségei voltak többek között: Bányai József, Czirják István és László, Ignyatov István, Karikó János, Kálmán Andor és Béla, Longaver Károly, Szalai János, Szombati Imre és Varga József.

Az 1960-as évektől a Magyar Honvédség játszotta életünkben a legnagyobb szerepet.1990-ig a megyei bajnokság első osztályának egyik meghatározó futball csapata voltunk eleinte Szabadszállási-Petőfi- majd a Honvéd Radnóti néven.A labdarúgó szakosztály mellett magas szintű kosár-, röp- és kézilabda valamint asztali tenisz szakosztályunk is működött, ahol a község fiataljai sportolhattak.Az 1984-es év meghatározó volt életünkben, ugyanis a község klubja a szabadszállási S.E. és a Honvéd Radnóti S.E egyesült és továbbra is a megyei első osztályt színesítettük.A Magyar Honvédség átszervezése után 1991-ben újjászerveződtünk és a nevünk Szabadszállás S.E. lett.Az akkori szakvezetés a következő volt: Pelikán Imre elnök, Csinga Mihály, Csorbáné Szabó Zsuzsanna elnökhelyettesek, Szekeres Mihály, Búzási Balázs elnökségi tagok.Az utóbbi név szerint Búzási Balázs vezetőedző irányításával kezdődött meg a klubunk „újkori” virágzása.

Az 1994/1995 bajnoki szezonban veretlenül a III.osztály bajnokaként már a megyei II-osztályban szerepeltünk és a 8.helyen végeztünk.A 2001/2002 bajnoki szezonban csapatunk bejutott a megyei kupa döntőjébe ahol a KTE NB-II csapatával játszott és 4-2-es vereséget szenvedett így a második helyezést érte el,ami az országos főtáblára jutást jelentette akkor.


Hét évig volt a csapat a II.osztályban ahol a 2001/2002 szezonban bajnoki címet szereztünk és feljutottunk a megyei I.osztályba.


 
Menetrend

  

Tabella

1.Szabadszállási SE37
2.Hetényegyházi SC 27
3.Tiszaalpári SE II25
4.Kunadacs KSE21
5.Orgoványi SK20
6.Ladánybenei FC16
7.Ágasegyházi SE13
8.Fülöpházi SE8
9.Helvéciai VSE  4
10.Ballószög KSE3